Begin met de kersencompote. Breng 100 ml water aan de kook in een kleine pan en voeg de kersen toe. Kook de kersen in vijf minuutjes zacht. Stamp ze fijn met een pureestamper (of gebruik hiervoor een staafmixer). Wanneer de kersen wat zuur zijn kun je de compote zoeten met een eetlepel honing. Verdun een eetlepel maïzena met een eetlepel water in een apart kommetje en roer dit door de kersencompote totdat je de gewenste dikte hebt.
Snijd de Biesvelder grillkaas in dikke plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de grillkaas op middelhoog vuur aan beide kanten.
Snijd de vijg in parten en bak die ook een minuutje mee in de pan.
Verdeel de grillkaas over de borden, schep daarover wat kersencompote, een pluk kiemen en sluit af met een partje vijg. Strooi daar voor de liefhebber nog wat versgemalen zwarte peper overheen en eet smakelijk!
EET SMAKELIJK!
Laat je weten hoe het smaakt?
Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je in de comments weten wat je ervan vindt? Of deel jouw versie op Instagram en tag mij even? Ik vind het altijd leuk om te zien wat jullie er van maken.