Lekkere burger

TOEVOEGEN

  • 200g Biesvelder grillkaas plakken
  • 2 hamburgerbroodjes
  • Handje kiemen
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kruidenmix, bv ras el hanout
  • Peper en zout naar smaak

Avocado salsa

  • 1 avocado
  • 2 takjes verse munt
  • Sap van 1 limoen
  • 1 bosui
  • 40g mangoblokjes (diepvries)

BEREIDING

  1. Begin met de salsa. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de munt fijn, de bosui in ringetjes en snijd de blokjes mango klein. Meng in een schaal de avocado samen met het limoensap, mango, munt en bosui. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  2. Snijd de grillkaas (voorzichtig) in vier dikke plakken. Meng de ras el hanout door de olijfolie. Verhit een grillpan zonder olie en grill hierin de plakken grillkaas een minuut aan de ene kant en smeer de andere kant in met de ras el hanout olie.
  3. Draai de grillkaas na één minuut om en smeer ook de andere kant in met de kruidenolie.
  4. Snijd de hamburgerbroodjes open, verdeel de avocado-salsa erover, de grillkaas, een klein beetje mayo en een pluk kiemen. Eet smakelijk!