Zomerse Salade

TOEVOEGEN

  • 1 bakje Biesvelder grillkaas saladeblokjes
  • 50 g rucola
  • 1 avocado
  • handjevol zwarte olijven zonder pit
  • 25 g Cherry tomaten
  • halve rode ui
  • zonnebloempitten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Dressing

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 15g verse basilicum
  • Peper en zout naar smaak

BEREIDING

  1. Maak een dressing in een kleine blender of gebruik eventueel een staafmixer. Meng mayonaise, yoghurt, een gepelde knoflookteen, citroensap en een handvol verse basilicum. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de cherry tomaten en zwarte olijven door de helft. Verdeel de rucola, tomaatjes, zwarte olijven en uien over 2 borden.
  3. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd de avocado in niet te dikke of dunne plakken.
  4. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de blokjes grillkaas mooi bruin aan beide kanten. Breng deze dan direct op smaak met peper en zout.
  5. Besprenkel de plakken avocado ook met olijfolie en grill deze dan ook enkele minuten aan beide kanten. Breng deze dan ook direct op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de grillkaas blokjes en avocado over de salade en maak af met zonnebloempitten en de dressing. Serveer direct, eet smakelijk!

 

EET SMAKELIJK!

Deel dit recept